cvplakband.nl>
WIE ZIJN WIJ

C.V. Plakband is een carnavalsvereniging die in 1989 het levenslicht zag. Een clubje muzikanten die al jaren samen muziek maakten besloten om C.V. Plakband op te richten en binnen onze kapel een leuk stukje muziek te gaan maken.

Inmiddels bestaan we dus 26 jaar en wordt er nog steeds een leuk stukje muziek gemaakt. De gezichten  zijn wel iets veranderd in vergelijking met 26 jaar geleden (al zijn sommigen alleen iets ouder geworden), maar de kapel is nog steeds de basis van de vereniging.

Maar waarom Plakband? Dat weet eigenlijk niemand precies, in ieder geval doen onze naam wel eer aan. Al 26 jaar wordt de gehele carnaval van zaterdagmiddag tot de sluiting op dinsdagavond samen carnaval gevierd. Hierbij zitten we aardig aan elkaar 'vastgeplakt'. Daarnaast zijn we op feestjes zelden als eerste weg, we blijven het liefst tot het eind 'plakken'. Prima naam voor ons dus, C.V. Plakband. Er zijn wel manieren om Plakband te verwijderen:

  • Drenk een stuk keukenrol in spiritus, en hiermee goed blijven wrijven!
  • flinke scheut azijn op een doek. Even wrijven en het is weg!
  • Probeer het eens met lampenolie op een doekje, en dan wrijven. Gegarandeerd dat het zonder schade verdwijnt.

Leeftijd speelt bij ons geen rol, iedereen van jong tot oud is welkom is en voelt zich thuis bij ons. Buiten het feit dat wij een carnavalsvereniging zijn, voelen wij ons ook een gezellige vriendenclub. Muziek en gezelligheid zorgt voor een sterke band onderling. Buiten carnaval om zien we elkaar dan ook regelmatig, en organiseren we activiteiten zonder de instrumenten (bv. weekend weg en kinderdag).

Natuurlijk zijn we als C.V. Plakband met carnaval zeer actief binnen Kaaiendonk, met deelname aan de optocht als grote loopgroep (2x gewonnen), de kinderoptocht, dweilen van kroeg naar kroeg en ga zo maar door.

Ook buiten carnaval zijn we in Kaaiendonk actief met deelname aan de kaaikwek (3 x gewonnen) en de Kaaise Dweildag. Maar ook buiten Kaaiendonk laat C.V. Plakband zich af en toe eens zien. Deelname aan dweildagen en kapellenfestivals staan gedurende het hele jaar op het programma zoals o.a. het halfvasten in Poperinge en de Dongense Straotparade.

Enige wetenswaardigheden over Plakband:
  • In 2010 is de Nobelprijs voor de Natuurkunde gewonnen met behulp van Plakband;
  • Plakband kan voor vonken en zelf röngtenstralen zorgen;
  • De ontvangst van de I-phone kan met Plakband worden verbeterd;
  • Plakband geeft 258.000 resultaten op Google;
  • Men gebruikt Plakband veelvuldig bij verhuizingen, maar ook in de pakketdienst is Plakband populair;
  • Plakband kan gevaarlijk zijn indien men Plakband op verkeerde wijze gebruikt;
  • Men kan Plakband ook gebruiken voor decoratie of promotie.
De Vereniging